De ontwikkeling van de Air-Wave.org Protector® met gebruik van 3D Printing technieken.

Air-Wave.org - 30 april 2020

Tijdens de huidige #Covid19 crisis leven we in een bijzondere tijd. Een tijd waarin alles behoorlijk anders gaat dan waar we aan gewend waren. Er worden nieuwe manieren gevonden om te werken, nieuwe manieren om te produceren en dit geldt eveneens dat we nieuwe manieren vinden om producten te ontwerpen.
Waar het normaal weken, maanden of langer in beslag neemt om een produkt te ontwerpen, vraagt deze crisis voor een snellere aanpak. Onze helden zijn per slot van rekening, zonder afdoende persoonlijke beschermingsmiddelen, levens aan het redden!

Het ontwikkelingsteam van Air-Wave.org legt uit hoe zij te werk zijn gegaan om de verschillende onderdelen van de Air-Wave.org Protector® zo snel mogelijk ontwikkeld en getest te krijgen:

“Ontwerpen, Produceren, Testen, Evalueren. Bij het ontwikkelen van de Air-Wave.org Protector® wordt deze cirkel keer op keer herhaald, met een doorloop tijd van soms nog geen dag! Om zo snel stappen te maken is het nodig een partner te hebben die net zo snel kan schakelen als wij, en daarmee heeft het innovatieve bedrijf RapidCenter uit Houten zich dubbel dik bewezen als ideale partner van het Air-Wave.org project. Geen lange wachttijden, maar meteen de volgende dag klaar! Om dezelfde middag soms alweer een nieuwe variant te verwerken. “

3D printen is een geweldige techniek die zorgt dat in een tijd zoals deze, in een record tijd oplossingen ontwikkeld kunnen worden. Mede door gebruik te maken van de nieuwste printtechnieken, laat RapidCenter zien volwaardige eindproducten te kunnen leveren met zeer hoge precisie en de uitzonderlijke materiaaleigenschappen die nodig zijn bij het gebruik van de Air-Wave.org Protector®.

Voor het Air-Wave.org project heeft RapidCenter ervoor gekozen om de revolutionaire HP Multi Jet Fusion printers te gebruiken voor het vervaardigen van de verschillende onderdelen. Deze specialistische 3D print techniek kan slechts worden uitgevoerd door een zeer beperkt aantal bedrijven in Nederland. RapidCenter beschikt over de capaciteit om voldoende snel te kunnen opschalen, daar het bedrijf over twee identieke 3D fusion printers beschikt.
Air-Wave.org ziet RapidCenter uit Houten daarom ook als de ideale meedenkende KEY PARTNER die op geheel NOT-FOR-PROFIT basis medewerking heeft verleend aan het project tijdens de ontwerp- en productie processen voor de Air-Wave.org Protector®. RapidCenter zal ook verantwoordelijk zijn voor de productie en distributie van verschillende onderdelen van de Air-Wave.org Protector®.

Voor meer informatie:

www.rapidcenter.nl

www.air-wave.org

www.rapidcenter.nl

Laat een reactie achter